Kezdő hálózatépítőként a legtöbb ember ugyanolyan problémákkal találkozik. Szerencsére ezek többségére vannak bevált megoldások. Az alábbi listában kattints a téged leginkább érdeklő problémákra!

Nem találok új jelölteket a hálózatomhoz.
 • Sok hálózatépítő fejében megfordul a gondolat, hogy ismer ugyan sok embert, olyanból azonban csak keveset, akikkel együtt is tudna dolgozni. Egyesek már az üzletük indulásának elején is azt érzik, hogy az ő ismerősei „nem olyanok”, mások viszont csak később, a névlistájuk feldolgozása után találkoznak ezzel a problémával. (Ez annyira gyakori helyzet, hogy a Kellett ez nekem? című könyvben részletesen is foglalkozunk vele.)
 • A probléma elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy már az első naptól kezdve kezdd építgetni a kapcsolati listádat, és tanulj meg bárhol bármikor kapcsolatot teremteni az emberekkel magad körül.
 • Kimondottan ehhez adunk segítséget a Kapcsolat-építés című könyvünkkel, valamint az azt kiegészítő Kapcsolatépítési kislexikonnal. A könyvekből megszerzett tudás igazi elmélyítésében pedig a témában tartott előadásról készült CD-felvétel tud neked hatékonyan segíteni. Ezek a könyvek az alapoktól kezdve a profi hálózatépítői szintig végigkísérik az ismerkedés minden formáját. Megtanítanak arra, hogy egyáltalán hogyan szólíts meg idegeneket, mit mondj, ha megkérdezik, mivel foglalkozol, hogyan építs bizalmat néhány perc alatt stb.
 • A Kapcsolat-építés könyvben megtalálod azt az egyedülálló ismerkedési skálát, ami még semmilyen más magyar könyvben nem került publikálásra, és amelynek alkalmazásával bármilyen szituációban könnyedén, profi módon fogsz névlistát bővíteni.
 • A könyvhöz tartozó kislexikonban pedig a való életben megtörtént, szó szerint rögzített szituációk segítségével mutatjuk be azokat a leggyakoribb helyzeteket, ahol emberek kapcsolatokat teremtenek egymással. Ha elolvasod, meglátod, hogy bármilyen helyszín és helyzet alkalmat adhat egy könnyed, laza, mindenki számára szórakoztató, névjegykártya- vagy telefonszámcserével végződő beszélgetésre.
 • A CD-t azoknak javasoljuk elsősorban, akik az életüket autóban vagy utazással töltik, illetve azoknak, akik már olvasták a könyvet, ugyanis kiváló összefoglalása a könyvben foglaltaknak, ezáltal a tanultak felidézésére szolgál. Ha hetente egyszer meghallgatod, akkor garantálhatjuk, hogy két hónap múlva igazi ismerkedő-gépként mesterfokra fogod fejleszteni a névlista-bővítést, fel fogod ismerni az arra alkalmas helyzeteket, és csak jönnek majd a jobbnál jobb, kreatívabbnál kreatívabb ötletek arra, hogy hogyan szólíts meg embereket bárhol, bármikor!
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
Sok embert felhívok, de keveset tudok leültetni egy beszélgetésre.
 • A hálózatépítés egyik kritikus pontja az első kapcsolatfelvétel, vagyis a meghívás, azon belül pedig az, hogy hány embert tudsz ténylegesen leültetni egy találkozóra, azaz hánynak tudod bemutatni az üzletedet és a termékedet.
 • Elsőre úgy tűnik, hogy meghívni végtelenül egyszerű: felhívjuk az ismerősünket, vagy írunk neki pár sort Facebook-on, és megkérjük, hogy hallgassa meg, mivel foglalkozunk, vagy nézzen meg egy rövid üzleti videót. A gyakorlatban azonban az első meghívás-kísérletek alatt kiderül, hogy nem adják ilyen könnyen a sikert.
 • Számos hálózatépítő tapasztalja, hogy az emberekben élő gyanakvás, kételkedés, vagy éppen csak a folyamatos rohanás és időhiány miatt felettébb nehézkes időpontot egyeztetni valakivel.
 • Éppen ezért érdemes megtanulni a profi időpont-egyeztetés technikáját, hogy semmiképpen se rajtad múljon egy-egy meghívás sikere.
 • Hosszú évek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy ennek egyik leghatásosabb módja a kiscsoportos Meghívás-tréning, ahol 2-3 óra alatt megtanuljuk, hogyan lehet könnyen, lazán tízből legalább nyolc embert eredményesen meghívni.
 • Viszont addig is, amíg megszervezünk egy ilyen tréninget a csoportodban, el tudod olvasni a Kellett ez nekem? című könyvet, amiből sok hasznos praktikát kapsz az online és offline kapcsolatfelvételhez is!
Sok emberrel beszélgetek, de kevesen nyitottak az ajánlatomra.
 • Nap, mint nap számtalan ajánlat bombáz mindannyiunkat: ömlenek a reklámok a tévéből, a rádióból és az újságokból, barátaink rendszeresen új filmeket, kiváló éttermeket és boltokat ajánlanak nekünk stb. Sokaknál üzleti megkeresésből is tele a padlás.
 • Ezt figyelembe véve nem meglepő, hogy a legtöbb ember távolságtartással és gyanakvással fogad egy újabb fantasztikus üzleti lehetőséget.
 • A célod mindenképpen az kell, hogy legyen, hogy kiemelkedj a megszokott ajánlattömegből. Ezért fontos megtanulni, hogyan tudod a leginkább személyre szabott kommunikációval megszólítani az embereket.
 • Fél-, illetve egész napos Meghívás-tréningjeinken és Tárgyalási tréningjeinken begyakoroljuk a hatékony meggyőzés technikáit, mely után azt fogod tapasztalni, hogy ugrásszerűen megnő az ajánlatod iránt érdeklődők száma!
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
A belépő munkatársaim el sem indulnak igazán, vagy ha mégis, akkor is hamar feladják az üzletépítést.
 • Tapasztalataink szerint az új munkatárs üzletének sikere 80%-ban az első 2-3 hét eseményein múlik: sikerül-e az eddig meglevő időbeosztásába beilleszteni a hálózatépítéssel járó munkát, el tud-e indulni a kulcsember felé vezető úton (dolgozik, tanul, terméket használ), megszerzi-e az első sikerélményeit.
 • Az új munkatárs sikere nagymértékben a te felelősséged is, hiszen szponzoraként neked kell a megfelelő haladási irányt mutatni számára.
 • Nagy jelentőségére tekintettel nem véletlen, hogy külön előadás keretében foglalkozunk a profi elindítással. Az Elindítás-tréning 3 órája alatt megtanulod, melyek azok a mérföldkövek, amiken mindenképpen keresztül kell mennie egy kezdőnek ahhoz, hogy megalapozhassa a hosszú távú sikereit.
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
Egy darabig épül az üzletem, de aztán mindig visszaesik a forgalom.
 • Több oka is lehet ennek a jelenségnek, például nem a megfelelő emberekkel dolgozol, nem jó helyre teszed a fókuszt, nem jól indítod el az új munkatársaidat, nem látod tisztán a céljaidat, a kitűzött céljaid valójában nem is a te céljaid, illetve a visszaesést okozhatja bármilyen technikai hiányosság is, például az, hogy nem vagy kulcsember.
 • Ahhoz, hogy megtaláljuk a gyenge láncszemeket, mindenképpen javasoljuk a Kellett ez nekem? című könyvet, majd egy személyes konzultációt, amely során egy négyszemközti beszélgetés alkalmával együtt kiderítjük, mi fogja tudni a leghatékonyabban segíteni a személyes fejlődésedet.
A családom nem támogat az üzletépítésben.
 • Sajnos gyakran tapasztalható, hogy egy ígéretes vállalkozás azért nem tud igazán beindulni, mert a családtagok másként vélekednek arról, hogy jó-e az üzlet, mire érdemes időt és pénzt szánni, illetve, hogy a friss és lelkes hálózatépítő képes lesz-e egyáltalán eredményeket elérni az üzletben. Véleményüket természetesen általában nem is fojtják magukba, gyakran kedvét szegve ezzel az új munkatársnak.
 • Közel sem az a cél, hogy a hálózatépítés következtében a párok eltávolodjanak egymástól, vagy veszekedés tegye tönkre a korábbi családi idillt. Éppen ellenkezőleg, a hálózatépítésben benne rejlik annak a lehetősége, hogy az egész család együtt dolgozzon! Hiszen a családtagok közös célokat tűzhetnek ki, ami által még erősebbé válhatnak a családi kötelékek, és nem utolsó sorban olyan életszínvonal érhető el, amelyben a megszerzett szabadidőt és pénzt együtt tudja élvezni az egész család.
 • Számos technika létezik, ami megkönnyíti a családon belüli hatékony kommunikációt, mi rövidtávon két dolgot tudunk javasolni: egyrészt a Miért pont te? és a Kellett ez nekem? című könyveink egy igen széles képet mutatnak neked és a családodnak a hálózatépítésről, ezáltal az könnyebben érthetővé és elfogadhatóvá válik minden érintett számára.
 • Másik megoldásunk egy személyes konzultáció vagy a Hálózatépítés alapjai című előadás, melyek keretében átbeszéljük a legfontosabb teendőket, amelyek segítségével fenntartható, sőt, erősíthető a családi összetartás.
Beléptem, de bizonytalan vagyok, hogy tényleg fog-e ez nekem menni?

Túl fiatal vagyok / túl idős vagyok / nincsenek ismerőseim…

 • A problémáddal nem vagy egyedül. Gyakran tapasztaljuk, hogy a kezdeti lelkesedés bizonytalansággal vegyül, főleg, ha már kaptál néhány visszautasítást telefonon vagy személyesen.
 • Ezért kimondottan lényeges, hogy már a munka legelején tanuld meg a legfontosabb üzletépítési módszereket, megelőzve ezzel, hogy elmenjen a kedved az MLM-től.
 • A tanuláshoz számos könyvet tudunk ajánlani, úgy, mint a Miért pont te?, a Kellett ez nekem? és a Kapcsolat-építés, amelyek MLM-technikai szempontból biztosítanak kiváló segítséget, és a most készülő könyvünk, ami pedig a lélektani szempontokat helyezi előtérbe.
 • Ugyancsak javasoljuk számodra a Hálózatépítés alapjai című előadást.
Mit fognak szólni az ismerőseim, ha kiderül, hogy hálózatot építek?
 • Az emberek jelentős részének csak felszínes (semleges vagy negatív) elképzelései vannak a hálózatépítésről
 • Azonban, ha valaki komolyabban utánanéz, akkor rájön arra, hogy világszerte ismert és elismert termékek vannak jelen ebben az iparágban is, továbbá megbizonyosodik arról, hogy lehet ezt a szakmát is tisztességesen, korrekt módon űzni és az üzletet ezzel együtt nyereségesen működtetni.
 • Ahhoz, hogy az MLM másik arcát is meg tudd mutatni az ismerőseidnek, érdemes elolvasni néhány könyvet, és oktatásokon részt venni.
 • Mi a Miért pont te? és a Kellett ez nekem? című könyveket javasoljuk neked, valamint részt venni a Hálózatépítés alapjai és a Meghívás-tréningjeinken. Mindezek mellett azért, hogy a belső kételyeiddel egyszer és mindenkorra leszámolj, kérj egy személyes konzultációt!
Nem segít senki a munkában.

A szponzorom, aki pár hónapja behozott az üzletbe, azóta kilépett, ezért én is elbizonytalanodtam. Mit tegyek?

 • Az MLM sajátossága, hogy sokan elkezdik, és menet közben szüneteltetik vagy akár abba is hagyják az üzletépítést. Könnyen előfordulhat az is, hogy például a nagy földrajzi távolságok vagy egyéb tényezők miatt nincs olyan ember, akivel a friss hálózatépítő napi-heti szinten át tudja beszélni a legfontosabb történéseket, és meg tudja határozni a következő lépéseket.
 • Egy külső szakértő szem rálátása nélkül 90%-ban előre megjósolható, hogy előbb-utóbb valahol félresiklik az üzlet. Minél gyorsabban építed az üzletedet, annál gyakoribb konzultációra, korrigálásra van szükséged, nehogy később döbbenj rá, hogy rossz már régen rossz az irány, amerre eddig olyan magabiztosan haladtál egyedül is.
 • Közép-Európa szerte számos hálózatépítővel dolgozunk együtt, akinek nincs aktív szponzora. A közös munka leggyakrabban telefonos vagy személyes konzultáció, illetve időnként kiscsoportos tréningeken keresztül zajlik. Ezt javasoljuk neked is, amennyiben hasonló problémákkal küzdesz.
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
Nem tudok/ nem akarok rendezvényre járni. Hogy fogok tudni így üzletet építeni?
 • Valamennyi hálózat életének legfontosabb eseményei a rendezvények, ahol a munkatársak találkoznak egymással, megosztják tapasztalataikat, tanulnak a trénerektől, vezetőktől és egymástól, motivációt nyernek, célokat találnak stb.
 • A rendezvények palettája igen széles körű: a kisebb, családias jellegűektől a több ezer fős nemzetközi rendezvényekig rengeteg formában kerülnek megrendezésre, így természetes, hogy az emberek közötti személyiségtípus- és egyéb különbségeknek megfelelően valakihez az egyik fajta rendezvény, másikhoz pedig a másik fajta áll közel.
 • Mindenképpen javaslom, hogy látogasd a céged rendezvényeit, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy képben legyél az újdonságokkal, a sikerekkel, az eredményekkel kapcsolatban. Egy rendezvény tudja csak elemi erővel meggyőzni a jelölteket, ezért együtt kell részt vennetek azon. Továbbá a példamutatás miatt is fontos a rendezvények látogatása, hiszen az üzletedben az fog másolódni, amit tőled látnak a munkatársaid.
 • Ha mindezek ellenére is úgy érzed, hogy a jelenlegi cégednél nincsen olyan rendezvény, ami a te igényeidnek megfelel, akkor keress meg, és egy személyes konzultáció keretében kitaláljuk, mi az, ami neked és a csapatodnak időben, helyileg és témakörében is optimális lehet a továbblépéshez.
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
A cégem nagyon régóta dolgozik az országban. Lehetek még én is sikeres?
 • Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy korrekt, jól működő céghez csatlakoztál, hiszen naponta hallani, hogy egy frissen indult hálózat nem tudja kinőni a gyerekbetegségeit, továbbá, hogy tőkehiány, illetve szaktudáshiány miatt nem tud sikeresen működni hosszú távon. Ha a céged akár Magyarországon, akár nemzetközi színtéren több éves múltra tekint vissza, akkor valószínűleg ilyen problémáktól már nem kell tartanod.
 • Nyilvánvaló, hogy sok kezdő hálózatépítőben felmerül a kérdés, hogy vajon nem késő-e már belépni, van-e még esély arra, hogy eredményt érjen el egy „telített” piacon, hiszen már olyan sokan ismerik a céget és a termékeket, aki akart, az már biztosan csatlakozott…
 • Erre a feltételezésre mindenképpen rá kell cáfolnunk: számos hálózatépítőt ismerünk, aki egy üzlet indulása után évekkel később lépett be, olyankor, amikor sokan már csak legyintettek, hogy úgyse lesz belőle semmi – ő mégis komoly üzletet épített fel és még komolyabb jövedelmeket tudott elérni.
 • Természetesen ez nem működik magától. Az érett piacon való munka technikáit, mindenképpen meg kell tanulni.
 • Ehhez ajánljuk segítségként a Miért pont te?, a Kellett ez nekem? és a Kapcsolat-építés könyveket, valamint Az értékesítés mesterei című interjúkötetet, és természetesen ezek hangoskönyv-változatát.
 • Tréningek terén alapvető fontosságúak a Hálózatépítés alapjai, az Elindítás-, a Meghívás- és a Tárgyalástechnika-tréningek.
A cégem nemrég indult. Honnan tudhatom, hogy érdemes ezzel foglalkoznom?
 • Mindig izgalmas és nagy perspektívát igénylő vállalkozás egy újonnan induló céghez csatlakozni, ugyanis amennyire jók a kilátások, annyira figyelni kell a kockázatokra is. Az újdonság varázsa, az újonnan indult cég más MLM-cégektől való különbözősége komoly csáberőt biztosít a csatlakozáshoz, azonban mindenképpen érdemes „nyomozni” egy kicsit a cég hátteréről, illetve szakértő véleményét kérni a kérdésben. Érdemes például utánajárni, hogy esetleg a cég nemzetközi szinten is, illetve a tulajdonosok más országban vagy más területen bizonyítottak-e már.
 • Arra ugyan nincs hatása a hálózatépítő munkájának, hogy a cég 5 év múlva a piacon lesz-e még, arra azonban van, hogy magából kihozza a legtöbbet mind a körültekintés, mind pedig a személyes munka terén.
 • A lendületes munkát elengedhetetlenül fontos kiegészíteni egy szisztematikus oktatással, különben azzal a lendülettel, amivel bejönnek az emberek a csoportba, a másik oldalon ki is repülnek.
 • Ennek legmegfelelőbb formája a személyes konzultáció és a tréning.
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
A körülményeim nem engedik, hogy hálózatot építsek,

de szükségem lenne a pénzre, ami az üzletből jön. Mit tegyek?/ A szponzorom azt mondja, hogy legalább napi két órát fektessek a munkába, de nekem nincs ennyi időm. Sikeres lehetek így is?

 • Már az elején leszögezhetjük, hogy senki nem ideális körülmények között kezd hálózatot építeni, hiszen ha az élete minden szempontból egyensúlyban lenne, akkor eszébe se jutna új vállalkozásba fogni.
 • A sikeres hálózatépítésnek éppen az a titka, hogy a nehéz körülmények mellett is tudsz hatékonyan dolgozni, ezzel a körülményeiden folyamatosan javítani.
 • Mi ebben személyes konzultáció, Időgazdálkodási tréning, Hatékony kommunikáció-tréning révén tudunk neked segíteni.
 • Amennyiben még ennél is részletesebb válaszokra van szükséged, akkor olvasd el a Kellett ez nekem? című könyvet!
Hogyan használjam az internetet, a közösségi oldalakat a hálózatépítésben?
 • A legtöbb hálózati cég már felismerte, hogy nem szabad kihagyni az internet adta óriási előnyöket a hálózatépítésből. Az elmúlt néhány évben temérdek tapasztalat felgyűlt ezzel kapcsolatban a nagyvilágban és Magyarországon is. Se szeri – se száma az ingyenes és a fizetős oktatási anyagoknak, és saját magad is kísérletezhetsz új technikákkal a törvény és az etikusság keretein belül. Mi abban tudunk neked segíteni, hogy egy személyes konzultáció vagy egy Internetes kommunikáció-tréning keretében átbeszéljük veled a számodra leghatékonyabb stratégiákat.
Úgy érzem, hogy ahhoz, hogy sikeres legyek a hálózatépítésben,

először lelkileg kell rendbe tennem magam. Ilyen esetben is tudsz nekem segíteni?

 • A legjobb technika sem működik addig, amíg valaki lelkileg nem stabil, illetve a múltjából visszahúzó erőket érez. Tanácsadói csapatunk egyik tagja kifejezetten arra a területre specializálódott, hogy az értékesítők, hálózatépítők munkáját gátló tényezőket lelki szinten is tudja kezelni. Ebben az esetben mindenképpen személyes konzultációt javaslunk.