by Személyiségkalauz június 16th, 2014 0 hozzászólás
Futball láz idején nekem egy ilyen e-mail okoz igazi „gólörömöt”! Smile
"Szia Zoli! Szeretnék, ezúton is köszönetet mondani. Számomra, régebben nehézséget okozott idegen emberekkel beszélgetni. Gátlásos vagyok, akadozva beszélek ismeretlen emberekkel. Éppen ezért elolvastam a Kapcsolat - építés című könyveteket, és elkezdtem gyakorlatban próbálgatni az ott leírtakat. Mit mondjak, elég drámai a változás!
Régebben csak akkor beszélgettem valakivel, ha volt konkrét megbeszélni valónk. Most olyan embereket ismertem meg, akivel ugyan mindenképp találkozom az utcán, a kávézóban, a lépcsőházban, de a köszönésen kívül eddig nem beszélgettünk. A könyvetekből megtanultam, hogy néhány kedves mondattal milyen könnyen el lehet kezdeni beszélgetni!
A héten már kipróbáltam azt is, hogy teljesen idegen embereket megszólítok és beszélgetek velük néhány szót. Ennek eredményeként néhány nap alatt hat új embert ismertem meg, ami számomra hatalmas pozitívum. Minél többet gyakorlom, és figyelem azokat az embereket, akiknek ez könnyen megy, annál kevésbé izgulok, mikor megszólítok valakit.
Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, de persze csak akkor van értelme, ha gyakorlatban is kipróbálja.
 
Köszönettel és tisztelettel:
 
Horváth Krisztián